Етажната собственост през погледа на домоуправителя - роля, от която всеки бяга

Управление
09
February
2024

Все по-често чуваме твърдения като: “Никой от входа не желае да се занимава да бъде домоуправител”, “Да бъдеш домоуправител е голяма разправия”, “Постоянно сменяме домоуправителя и никой не се задържа за постоянно” и подобни. Това е така, защото малко хора са запознати със Закона за управление на етажната собственост и не могат да извлекат всички ползи от него. Наред с това воденето на документация, всички отчети и протоколи могат да отнемат много време от ежедневието на домоуправителя, особено когато разчита на стари и неефективни практики.

Един управител на етажната собственост трябва да бъде добре запознат кои са собствениците на апартаментите, колко от тях се отдават под наем, какво е техническото състояние на сградата, състоянието на общата каса и Фонд Ремонт, административни органи и още много други. Наред с това трябва да следи изрядността на документите, да балансира между различните характери на живущите в етажната собственост и често да влиза в ролята на медиатор при разрешаване на спорове. 

Именно заради тези трудоемки задължения, много хора бягат от тази отговорност и етажната собственост прибягва до услугите на професионален домоуправител. Това обаче не винаги би могло да доведе до положителен край, тъй като този тип услуга предава управлението на външен човек, който не е запознат с живущите в етажната собственост, липсва личен подход и до известна степен пренебрегва правото на всеки член на ЕС да има достъп и информация за случващото се в сградата.

Тук се появява следният казус: Никой  няма нервите и времето да се заеме с тази длъжност, а в същото време се оказва, че услугите на професионалния домоуправител не отговарят на нуждите на конкретната етажна собственост. Какво правим?

Ние от komshi.bg предлагаме решение на този проблем! komshi.bg е платформа, която осигурява отлични възможноси за автономно самоуправление на Вашата етажна собственост, без намесата на външни лица, излишна бумащина и скъпи месечни такси. Използвайки платформата Вие ще запазите пълния контрол над управлението на етажната собственост, а заедно с това ще имате и невероятната привилегия да сте наясно какво се случва с входа навсякъде по всяко време. По този начин всички проблеми свързани с документация и време ще бъде напълно решена. Ние разполагаме с богата база данни, притежаваща всеки документ, образец или бланка, които някога биха ви потрябвали в управлението на етажната собственост.

Ние от komshi.bg спестяваме време, средства и нерви, правим домоуправителството лесна и приятна задача, а за това може да се уверите сами!

Разполагаме с демо акаунт, в който можеш свободно да разгледаш всички функции, които предлага платформатa. Свържи се с нас, за повече информация на имейл info@komshi.bg или мобилен номер +359 883 301 580.

Предишна статия
Следваща статия