Домова книга

Домова книга

На пръв поглед стандартна и задължителна, домовата книга на голяма част от входовете не е регистрирана или не е актуална, тъй като не е обновявана от дълго време и така не са актуализирани смяна на собственост и отдадени под наем апартаменти.

Това поражда неяснота относно брой живущи в даден апартамент, както и към кой да се обърнем, когато има проблем с плащания, ремонтни дейности или повреди (например теч), свързани с конкретен апартамент.

Макар да звучи като формалност, всеки живущ има законното и морално право да знае кои са неговите комшии и към кой да се обърне, когато има даден казус.

Настройки

Настройки

За да оставим висящите бележки и тефтери в миналото, създадохме функционалности, които позволяват на избраните домоуправители лесно и бързо да въвеждат фактури и да създават разходни документи към тези от живущите. Например, ако първите 2 етажа нямат нужда от асансьор или не го ползват, те могат да бъдат изключени от таксата за поддръжка и съответно сумата от месечната фактура няма да бъде разпределяна към тях.

Автоматизираните функционалности позволяват лесното и прозрачно разпределение на месечните комунални сметки, базирани на броя домакинства, броя домашни любимци, живущите в тях, процент идеални части или на квадратен метър.

Така например, при вече създаден път за комуналните сметки, домоуправителя трябва само да въведе месечните разходи и парите биват разпределени автоматично към живущите, до които се отнасят, а информацията е достъпна за всеки, използващ профила си в платформата.

Фактури

Фактури

Всички разходи и приходи на едно място! Ние гарантираме, че задълженията ти на домоуправител ще бъдат улеснени, а екипната работа между касиер и домоуправител подобрена. Само с натискането на няколко бутона ще имате достъп до цялата информация, която ви е необходима. Платени фактури, текущи задължения - всичко!

Забрави за хвърчащи фактури и касови бележки и направи управлението на етажната собственост лесно и приятно!

Плащания

Плащания

2024-та е и плащаш всички свои сметки онлайн, а входната си такса на ръка в неопределен ден и час. Това създава неудобство за всички въвлечени в процеса (собственици, наематели, домоуправител и касиер).

Затова нашата платформа позволява плащане през каси на EasyPay, онлайн през ePay и банков превод - навсякъде, където плащаш и останалите си комунални сметки. Също така ще разполагаш и с досегашния си метод на плащане - ще можеш да предадеш входната си такса на касиер или домоуправител от вашия вход и плащането да бъде отразено в платформатата.

Достъп

Достъп

Платформата е уеб базиран софтуер, което позволява стартирането и достъпването му от всяко устройство, което разполага с интернет. За да получиш достъп е необходим само имейл.

Чрез домоуправителски достъп можеш да управляваш и модерираш информацията в платформата, да създаваш индивидуални настройки за разпределение на сметки, да въвеждаш месечни фактури, както и да отговаряш на сигнали.

Всички останали съседи получават стандартен достъп до платформата, откъдето могат да следят всичко, което се случва в етажната собственост - текущите разходи, налични сметки, важни събития, да подават сигнали и следят за тяхното финализиране, да правят онлайн плащания и много други.

Сигнали

Сигнали

Забрави за досадното търсене на майстори и оферти, обажданията на десетки фирми и излишни приказки. Имаш проблем - подаваш сигнал през профила си. Твоят домоуправител ще се погрижи за останалото, а използвайки платформата Komshi.bg, ще може да отреагира още по-бързо и качествено.

Ние даваме възможност на всеки живущ в етажната собственост да подава сигнали от всяко свое местонахождение, бързо, лесно и ефективно. В ролята си на домоуправител ще можеш да създаваш, изтриваш и променяш статуса на всеки подаден сигнал. Променяйки статуса на “Готово”, “В процес”, или “Отказано” ще осигуриш прозрачност на управлението си и ще си спестиш отговарянето на един и същи въпрос безброй пъти. Съседите ти ще следят всичко в платформата и ще имат достъп до информацията, която ги касае.

Документи

Документи

Поддръжката на документацията във входа е вреемемка и поради тази причина тя често не е изрядна, а информацията за административни стъпки е трудно достъпна.

Затова сме ти подготвили всичко необходимо, за да можеш да реагираш във всяка непредвидвена ситуация.

В допълнение ще разполагаш и с ценна информация, която ще ти помогне при събиране на задължения, казуси с бивши наематели и фирми посредници, както и за решаването на различни казуси свързани с общи части на сградата.

Календар

Календар

Поддържането на общите части, планирането на ремонти и други дейности никога не е било по-лесно и бързо. Чрез нашия календар ще можеш да записваш и следиш за събития. Представи си, колко по-лесно би било, ако можеш да видиш на телефона си кой ден съседът прави ремонт и предупреждава за шума. Много по-добрия вариант от хвърчащия лист на таблото във входа.

Бъди винаги подготвен и информиран относно текущи планирани ремонти от Електрохолд, Софийска вода, Топлофикация и др.

Следи за предстоящи събития, плащания или други дейности организирани от етажната собственост. Чрез тази функционалност, вече няма оправдания. В календара всичко си пише!